Categorie├źn

Over ons

Voorjaar 2011 was het tijd voor DUTCH DESIGN: een nieuwe tassenlijn gemaakt door ANNIGJE.

Als kind zat ik al achter de naaimachine om blouses, broeken, rokken en andere creaties te maken. In de tijd dat ik als tiener uitging bedacht ik mij vaak ’s middags wat ik die avond aan zou trekken. Vaak kwam het er op neer dat er eerst hard gewerkt werd achter de naaimachine zodat ik vervolgens in een nieuwe creatie op stap kon. Bijna eindeloos heb ik truien gebreid, in vele kleuren met verschillende patronen en vooral naar eigen idee. Tegelijkertijd heb ik mij tot op heden vooral gewijd aan werk in de geestelijke gezond-heidszorg, een heel andere manier van creatief zijn.

Mensen, kleuren en kleding zijn centrale thema’s voor mij. Een verrassende nieuwe fase in mijn creatief bezig zijn was er in het voorjaar van 2011. Op het laatste moment en dan bedoel ik ook echt het laatste moment, ik stond klaar voor vertrek, ging mijn vakantie niet door. Drie weken vakantie voor de boeg waar ineens geen concrete invulling voor was. Tijd voor niets. Op een van de eerste ochtenden van deze vakantie werd ik wakker met het idee om een tas te maken.Terwijl ik al mijmerend wakker werd, was er in mijn hoofd een steeds duidelijker beeld van de tas die ik wilde maken. Als vanzelf stroomden in de dagen daarna het ene na het andere idee door mijn hoofd. Ik ging mij verdiepen in het vak van tassen maken, van materialen die ik nodig had en waar ik deze kon kopen. Drie weken later, toen mijn vakantie voorbij was, stond er een industriële naaimachine en wist ik wat een schalmmachine was. Al snel vond ik adressen waar ik leer, stof en kralen kon kopen.

Vervolgens was het vooral leuk om de ideeën die in mijn hoofd groeiden om te zetten in de praktijk. Kleding kunnen maken is een vak op zich; tassen maken is dat ook. Maar dan wel een heel leuk vak. Ook bezocht ik een tentoonstelling van tassen die ik en passant tegenkwam. Tot mijn verrassing zag ik daar prachtige tassen, maar gelukkig allemaal heel anders dan de ideeën die ik had. Ik merkte dat de stijl tassen die ik maak nog niet eerder gemaakt zijn. Een leuke ontdekking en ik merk dat veel anderen ook blij verrast zijn met mijn tassen. Elke keer weer is het leuk om een tas te maken die weer anders is wat betreft kleuren, materialen en/of vorm.

ANNIGJE: DUTCH DESIGN met leer, kralen en andere materialen van over de hele wereld en een vleugje nostalgie van Nederlandse bodem.